کد مطلب: 116700
ديپلماسي لبخند دولت تدبير و اميد براي پاسخ به تهديد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 750

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، اجلاس داووس سال ???? در ?? ژانويه در حالي برگزار شد که ايران بعد ازگذشت10سال در اين اجلاس شرکت کرد.

چهل و چهارمين مجمع جهاني اقتصاد ميزبان ? هزار و ??? شرکت کننده از سراسر جهان است. در ميان اين افراد ?? رئيس جمهور و نخست وزير و ?? مقام رسمي کشورها حضور دارند. حسن روحاني دومين رئيس جمهور ايران است که کلاوس شواب کارت دعوت حضور در اجلاس داووس را بعد از ? سال براي ايران فرستاد.

روحاني سخنران روز دوم کنفرانس داووس بود. موضوع سخنراني او با عنوان "ايران در جهان" بود که بدون ترديد، وي با پرداختن به توافق هسته اي با 5+1 به ترسيم فضايي امن براي ايران، به دنبال جذب سرمايه گذاران خارجي و کاستن از فشار تحريم ها بود. به هر حال شرکت در اجلاس داووس نخستين سفر رئيس دولت تدبير و اميد به اروپا است او از زماني که رياست دولت يازدهم را به دست گرفت در اجلاس شانگهاي در بيشکک قرقيزستان و مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورک شرکت کرده است.

بازگشت ايران به اقتصاد جهاني گام مثبت براي قتصاد ايران

عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي اجلاس داووس را تريبوني براي اعلام مواضع اقتصادي ايران توصيف کرد و گفت: با لغو بخشي از تحريم ها در ايران، بسياري از شرکت ها و کشورها مايل به همکاري اقتصادي با ايران هستند.

سبحاني نيا حضور ايران در اين اجلاس جهاني را مثبت ارزيابي کرد و اظهار داشت: دنيا مايل است که مواضع ايران در عرصه هاي مختلف بويژه اقتصاد و سياست را بشنود و از آنجا که ايران نيز به دنبال گسترش تعاملات سياسي و اقتصادي با دنيا است، باقوت در عالي ترين سطح در داووس شرکت کرده است.

وزير نفت پس از بازگشت از چهل و چهارمين اجلاس مجمع جهاني اقتصاد با مثبت خواندن حضور هيات ايراني در اين اجلاس، گفت: شرکت هاي معتبر نفتي آمادگي خود را براي حضور در ايران اعلام کردند.

زنگنه تاکيد کرد: حضور ايران در اجلاس داووس خيلي مثبت بود و واکنشي که شرکت هاي معتبر جهاني در اين مورد داشتند نيز گواه اين موضوع بوده است.

وي با بيان اين که با تعدادي از شرکت هاي نفتي که در عالي ترين سطوح در اجلاس داووس شرکت کرده بودند، ديدار و گفت و گو داشته ام، افزود: اين شرکت ها علاقه مند به همکاري با ايران بودند و با تعداد زيادي از اين شرکت ها براي انجام مذاکره قرار گذاشته شد.

عملکرد روحاني در اجلاس داووس

روحاني، رئيس جمهوري ايران در جمع تجار و رهبران سياسي در اجلاس داووس، در حال معرفي ايران به عنوان يک فرصت سرمايه گذاري برجسته است. آنها قطعا مايل اند نگاهي به اقتصاد ايران بيندازند، اما هنوز مشخص نيست که کسي قصدي براي خريد کردن دارد يا نه.

روحاني اين پيام را در سخنراني خود در تالار عمومي مجمع جهاني اقتصاد در داووس مخابره کرد، و اين موضع را با قوت هر چه تمامتر در نشست هاي خصوصي خود با مديران و سرمايه گذاران تکرار کرد. روحاني در سخنراني خود که در روز پنجشنبه در داووس ايراد شد و به دقت از سوي حضار مورد توجه قرار گرفت، از شرکت کنندگان خواست تا به ايران بيايند و «شاهد زمينه هاي گسترده براي سرمايه گذاري باشند.»

بر اساس اين گزارش بسياري از شرکت ها و به خصوص شرکت هاي آمريکايي در انتظار اجازه مقامات آمريکايي هستند، نه دعوت طرف ايراني. آنها قصد دارند تا زماني که تمامي تحريم ها برداشته نشده، و دولت آمريکا به آنها چراغ سبز نشان نداده است، براي حضور مجدد در ايران درنگ کنند.

به گفته يکي از شرکت کنندگان، روحاني روز پنجشنبه در نشستي خصوصي با شرکت گروهي حدودا ?? نفره از تجار حضور يافت تا از پتانسيل هاي موجود در بخش هاي خودروسازي، فلزات و نفت ايران با آنها سخن بگويد. در اين نشست يک مدير آمريکايي از وي پرسيده بود که آيا او مي تواند دستيابي به يک توافق هسته اي دراز مدت را تضمين کند؟ به گفته اين شرکت کننده، روحاني در جواب مدير آمريکايي گفته بود خير.

بازتاب سخنان روحاني در اجلاس داووس در رسانه هاي خارجي

پايگاه خبري بي.بي.سي هم در اين زمينه نوشت: روحاني گفت درهاي اقتصاد ايران به روي جهان باز است.

اين رسانه انگليسي اضافه کرد: حسن روحاني، رئيس جمهوري ايران در اجلاس داووس بر ضرورت سرمايه گذاري اقتصادي در ايران تاکيد کرد و از سياستمداران و سرمايه گذاران خارجي خواست به ايران سفر کنند.

خبرگزاري آسوشيتدپرس، اين بخش از سخنان حسن روحاني را برجسته کرد که ايران خواستار برگزاري انتخابات منصفانه و آزاد در سوريه است.

آسوشيتدپرس همچنين تاکيد کرد بنا به اظهارات رييس جمهوري ايران، تهران قصد دارد روابط خود را با همه کشورها، به ويژه همسايگانش، گسترش دهد.

همچنين پايگاه خبري دويچه وله (صداي آلمان) با تاکيد بر اين بخش از سخنان حسن روحاني که ?پايان دادن به دشمني ايران و آمريکا امکان پذير است? نوشت: رئيس جمهور ايران معتقد است شرايط براي پايان دادن به دشمني ها ميان تهران و واشنگتن مهيا است و دو کشور بايد براي تحقق اين امر تلاش کنند. روحاني قصد دارد زمينه بازگشت سرمايه گذاران خارجي به ايران را فراهم کند.

دويچه وله در ادامه به گفت و گوي حسن روحاني رئيس جمهور ايران با شبکه تلويزيوني ?RTS? سوييس اشاره کرد و افزود: روحاني گفته است با کار و تلاش کافي از سوي ايران و آمريکا، مي توان به سه دهه تخاصم جاري در روابط دو کشور پايان داد.

ديپلماسي لبخند روحاني در داووس

به نظر مي رسد ديپلماسي لبخند فقط در بيين وزراي دولت دهم رواج ندارد بلکه به خود آقاي رئيس جمهور هم سرايت کرده است.

بر اساس اين گزارش، ديپلماسي لبخند حسن روحاني که سپتامبر سال گذشته ميلادي (شهريور/مهر 1392)با حضور در مجمع عمومي سازمان ملل متحد طوفاني پديد آورد،پايان هفته گذشته نيز درمهم ترين مجمع اقتصادي جهان يعني داووس تجلي کرد.

بعد از سخنراني روحاني در اجلاس داووس و لبخندهاي وي در مواجهه با قدرت هاي غربي شايد يکي از علل مطرح شدن اظهارات سخيف وزير خارجه آمريکا مبني بر روي ميز بودن گزينه نظامي برعليه برنامه هسته اي ايران باشد.

همجنين شيمون پرز رئيس رژيم صهيونيستي صبح روز جمعه در سخنراني خود در اجلاس سالانه داووس در اظهاراتي بي پايه و اساس گفت: ايران بايد همانند آفريقاي جنوبي بايکوت شود و همانگونه که جامعه بين‌المللي آفريقاي جنوبي را مورد تحريم اقتصادي قرار داده بود، تحريم شود.

منبع:دانا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html